BIO-SALON FACILITATOR

Skabende gruppeprocesser, der bringer eksistentiel empowerment

Gennem tværfaglige kompetencer lærer du at lede en kreativ Bio-Salon proces og danne positive fællesskaber på en inspirerende og etisk forsvarlig måde.
 

Bio-Salon er et skrive-fortællekoncept, der foregår i en gruppe og tager udgangspunkt i den enkeltes liv. Metoden sigter på at give deltagerne ejerskab af egne fortællinger, nye perspektiver, styrket kreativ kommunikation og sammenhæng mellem fortid, nutid og fremtid. Det velafprøvede koncept har vist sig som et stærkt redskab til at skabe fællesskab og empowerment.

Bio-Salon fokuserer på vores ressourcer og det, der forener os som mennesker. Metoden kan bruges i en lang række sammenhænge, og kan tilpasses forskellige målgrupper som fx deler særlige eksistensvilkår. 

Bio-Salon har en inkluderende tilgang til skrivning, som alle kan deltage i uanset skrivekompetencer. Filosofien bag er: Kan du tænke og føle det, kan du skrive det.

Bio-Salon er et varemærkeregistreret koncept udviklet i 2018 af Roberta Montanari, journalist, proceskonsulent og kropsterapeut. Som led i uddannelsen afholdes en årlig opgraderingsworkshop, som sikrer den faglige standard og giver ret til at bruge Bio-Salon logoet.

Formål og udbytte

En Bio-Salon facilitator er en slags fødselshjælper for det vigtige og meningsfulde i den enkeltes eksistens. Facilitatoren kan i en gruppe inspirere og lede samtaler om almenmenneskelige emner, som vi alle har et forhold til. 

Facilitatoren fremelsker erindringer, som har relevans for deltageren her og nu, og derfor ofte peger fremad i tiden.

På uddannelsen vil du opnå kontakt med mange sider i dig selv, lyse såvel som skyggefulde, så du bliver i stand til åbent at møde andres forskellige sider. Din livserfaring vil komme i spil, og du vil i et trygt rum udvikle dig eksistentielt, kreativt og relationelt. 

Du bliver i stand til at lede en Bio-Salon gruppeproces på en etisk forsvarlig, kreativt inspirerende og kommunikativt sikker måde. Du trænes i at varetage forskellige gruppers behov og ønsker til en Bio-Salon proces. 

Gennem en bred vifte af tværfaglige kompetencer får du bl.a. et rigt arsenal af sproglige greb, et etisk beredskab, viden om gruppedynamik og erfaring med at skabe selvstændige programmer til kurser og workshops.

Testimonials

”Roberta er en dygtig og nærværende underviser, der på yderst kompetent vis har indført mig i maskinrummet bag Bio- Salon-konceptet. Jeg er overrasket over så mange overvejelser, principper og virkemidler, det indebærer at være Bio-Salon facilitator. Dog føler jeg mig rigtig godt klædt på til at gå ud og bruge metoden. Gennem afholdelse af workshops, som led i uddannelsen, har jeg igen og igen erfaret, hvilket enormt potentiale Bio-Salon konceptet indeholder. Det viser sig gang på gang at kunne skabe fællesskab og medforståelse blandt folk, der mødes om et fællesmenneskeligt tema, skriver og deler.”
Dorte Bodenhoff
uddannet Bio-Salon facilitator, pædagog og psykoterapeut
”Mere end jeg havde håbet på! Dygtig, nærværende og inspirerende underviser. Uddannelsen er givende, lærerig og inspirerende både som menneske og facilitator. Glæder mig til at arbejde videre og stå på egne ben! Trygt, lærerigt og fællesskabende rum blandt deltagerne. God vekselvirkning mellem teori, metoder og praksis, herunder at skrive selv og undervise andre. Workshops afholdt af os studerende er et yderst lærerigt format med kompetent supervision. Relevant indhold og litteratur, virkelig givende at drøfte alt fra etiske dilemmaer til konkrete faciliteringsgreb.”
Camilla Standhart
uddannet Bio-Salon facilitator og leder i Væksthuset
”Tak for en kreativ og udviklende rejse, jeg har lært så meget, som jeg glæder mig til at give videre! Der har været et varieret og virkelig fint indhold i uddannelsen. Blandt andet viden om skrivningens effekt på krop og sind, at man kan ændre perspektiv, empowerment og at generobre sin egen fortælling. Vi har lært, hvordan sprog kan skabe virkelighed og har stiftet bekendtskab med mange skriveformer, herunder nonstop, essens-, testamentarisk, hypotetisk skrivning og poesi. Vi har afprøvet forskellige måder at komme i kontakt med os selv, fx gennem bevægelsesmeditation, billeder og musik.”
Henriette Lambaa Bonde
uddannet Bio-Salon facilitator, skolelærer og fotograf

Hvad er det?

Bio-Salon består primært af skriveøvelser med afsæt i erindringen, og udveksling i en mindre gruppe. Der kan indgå meditation, billeder, musik og bevægelse. Indholdet tilpasses, så deltagerne mødes, hvor de er. Skrive-fortællekonceptet er udviklet af Roberta Montanari i 2018, og er varemærkeregistreret.

Hvorfor Bio-Salon?

I en digital opbrudstid synes tid og sted ophævet. Måske af samme grund længes vi ofte efter det, som må gro organisk frem. Årstider og rytmer, høsten af et liv: indsigter, sammenhæng og mening. Og fællesskaber, der rummer og spejler det, som er. At fremelske dette er Bio-Salons formål.

Hvem er det til?

Alle oplever sejre og nederlag, glæde og sorg. Med simple skriveteknikker og en tryg atmosfære kan alle forudsætningsløst lege og gå på opdagelse i sproget. Ingen skal se, hvad man skriver og man deler kun det, man har lyst til. Baggrund, skrivefærdigheder og alder er underordnet.

Emner

  • Livshistorier & den selvbiografiske erindring
  • Skriveformer, sproglige øvelser og greb
  • Kunsten at lytte og fremelske historier
  • Skrivningens effekt på krop og psyke
  • Skam og skyggesider
  • Etisk beredskab og etiske dilemmaer
  • Billeder, meditation og musik som inspiration
  • Kroppens intelligens og kreativitetsudvikling
  • Gruppedynamikker og gruppeledelse
  • Feedback og anerkendende tilgange
  • Udvikling af øvelser og kursusprogram
  • Evt. markedsføring og SoMe 

Praktisk info

Indhold
Uddannelsen består af cirka 105 timers undervisning, herunder personlig supervision og afholdelse af  workshops med efterfølgende evaluering. Der veksles mellem teoretiske oplæg, øvelser og fælles diskussioner.

Målgruppe
Uddannelsen henvender sig særligt til medarbejdere, der arbejder med mennesker i grupper, ofte med særlige eksistensvilkår. Eksempelvis pædagogisk, psykologisk, socialt personale, lærere, kirke- og kulturmedarbejdere m.fl.  Tidsforbrug er (udover mødegange) gennemsnitligt 2 timer om ugen.

Supervision efter uddannelse
Efter endt uddannelse afholdes en årlig dagsworkshop for alle facilitatorer. Formålet er at sikre den faglige standard, og inspiration og sparring med andre Bio-Salon facilitatorer. Workshoppen er påkrævet for at kunne gøre brug af Bio-Salon logoet.

Afsluttende evaluering
Uddannelsen afsluttes med en personlig samtale og supervision. Udstedelse af certificeringsbevis giver ret til at bruge Bio-Salon facilitator logo under tilhørende retningslinjer.

Mødegange 2024
16 torsdage kl. 9-14. Datoer er 25. januar, 8. februar, 22. februar, 7. marts, 21. marts, 4. april, 18. april, 2. maj, 16. maj, 30. maj. Ferie. 15. august, 29. august, 12. september, 26. september, 10. oktober, 24. oktober.

Antal kursister
max 10 personer

Pris
29.000 kr.

Sted
Foreningshuset Sundholm 8, Sundholmsvej 8, København S 2300